Datolyaszilva-narancs turmix

Ha szeretnél istenien finom nedűt inni, akkor ajánlom kipróbálásra az alábbi turmixot. Szinte a legkrémesebb mind állagra, mind ízre, köszönhetően a datolyaszilvának. Érdemes némi plusz pénzt áldozni egy-egy szép datolyaszilváért télen, már csak a magas A-, C-, P-, B1-, B2-, és E-vitamin tartalma miatt is, de ezeken kívül kálium, magnézium, jód, vas, kálcium, foszfor, és mangán, réz tartalma sem elhanyagolandó. Ázsiában nagyon elterjedt gyógynövény, amit rengeteg féle képpen fogyasztanak.

Ezt megspékelve egy kis naranccsal, és aszalt goji bogyóval, igazi téli vitamin bomba lesz belőle! A színéről ne is beszéljünk, mennyire gyönyörű napsárga, szinte maga az Élet!

Elkészítése egyszerű, mind a datolyaszilvát, mind a narancsot meghámozzuk, és feldarabolva a turmixkehelybe tesszük az aszalványokkal, és a vízzel krémesre turmixoljuk. Érdemes alulra tenni az aszalványokat, hogy jobban felaprózza a gép.
Az aszalványokat vagy előző este hideg vízben, vagy a turmixolás előtt kb. 10 perccel épp hogy langyos vízben beáztatjuk, hogy puhuljanak. Túl meleg vízben nem érdemes, mert a fontos vitaminok, mint pl. a C-vitamin, sérülhetnek.

Ha szeretnénk még élénkíteni ezeken felül, akkor egy darabka gyömbért reszeljünk bele ;)

Hozzávalók:
1 érett és nagyobb datolyaszilva
1 narancs egészben
aszalt goji bogyó, vörös áfonya, meggy
víz 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...