Pároló kosár

Amit érdemes konyhai eszközként beszerezni, az egy ilyen rozsdamentes, kihajtható pároló kosár (nálunk ufó a neve :)), ami a párolni kívánt zöldség mennyiségéhez és az edény méreteihez igazítható. Régóta használom, és csak áldani tudom a feltalálót, mert nagyon praktikus és könnyű a használata, nem beszélve az étel minőségének jobbá tételéről.



Más teendőnk nincs vele, mint beletenni a kiválasztott edénybe és az aljáig felönteni vízzel, és a kosárba tenni a párolni kívánt zöldségeket. No és persze meggyújtani a tüzet az edény alatt ;)


Teljesen "más" ízű lesz az így párolt zöldség, vagyis mindenféle ízesítés nélkül megőrzik ízüket, és nyilván vitamin tartalmukat. Szó szerint finomak! Nem lesz belőlük egy agyon ázott, kissé víz ízű zöldség, mint amikor vízben pároljuk.
Az edényben megmaradt zöldséglével pedig nyugodtan garázdálkodhatunk a további felhasználást illetően: szószok, levesek sűrítése, ízesítés, stb. Ha többféle zöldséget pároltunk együtt, akkor meg is ihatjuk, mint "zöldlé", nagyon finom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...