Zöldséges tofu ragu

Hasonlóan készül, mint a Lúgosító zöldségragu szójával recept, és hasonlóan nagyon finom :)

Először a kókuszzsíron elkezdjük pirítani a karikákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, karalábét, és a csíkokra vágott zellerszárat. Pár perc pirítás után lefedve pároljuk a zöldségeket, ha lehet víz hozzáadása nélkül. 
Közben elkészítjük a pirított tofu kockákat. Ehhez serpenyőben felhevítünk a kókuszzsírt, majd minden oldalon megpirítjuk a tofu kockákat, amíg barnás színük nem lesz.
Ha a zöldség megpuhult, akkor hozzáadjuk a tofu kockákat, sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a főzőtejszínt. Majd a főzőtejszín edényét felöntjük meleg vízzel, és bele tesszük a tápióka keményítőt. Jól összerázzuk, és ezt is hozzáöntjük a raguhoz. Pár percig főzzük, amíg nem kezd bugyogni, és elzárjuk a lángot alatta. Szárított, vagy friss petrezselyem zölddel megszórjuk, és már tálalhatjuk is!


Hozzávalók 3 adaghoz:
3 répa
2 karalábé
2-3 zellerszár+néhány levél
2 -3 újhagyma, vagy 1 póré
300 gr füstölt tofu kókuszzsíron lepirítva
1 Joya szója főzőtejszín
1 tk H. só
csipet színes bors
kókuszzsír

Nagyon finom, és könnyű étel, amitől tuti nem alszunk el ebéd után :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...