Csicseriborsós tócsni

Aki szereti a krumplis mini palacsintát, vagyis a tócsnit, akkor az ezt is szeretni fogja! :) 

A krumpiból készültnek is szinte annyi verziója van, mint amennyi elnevezése: lepcsánka, röszti, rösztiburgonya, dödölle, lapótya, krumliprósza, görhöny, bodag, matutka, cicedli, cicege, pacsni, macok, berét, recsege, lepkepotyi, matutkalapotyka, gánica, harula, toksa, stb.

A krumpli, vagy burgonya mellé tehetünk fokhagymát, vöröshagymát, szalonnát, vagy más zöldséget is. Ha esetleg új ízt szeretnénk, vagy kihagynánk a keményítőt az étrendünkből, akkor helyettesíthetjük sárgarépával, cukkinivel, karalábéval, tökkel, zellergumóval, karfiollal, vagy amit még találunk otthon.


Ehhez a verzióhoz nem kell sok minden, kivételesen zöldség sem, és legfőképp tojás sem ;), csak csicseriborsóliszt, szezámos szendvicspor, vegamix, és víz. 

A hozzávalókat sűrűbb palacsintatésztává keverjük, kicsit álli hagyjuk, hogy a liszt kicsit megdagadjon. A felforrósított kókuszzsírba egy evőkanál segítségével szaggatjuk ki az adagokat, és mindkét oldalát megsütjük.

Hozzávalók (kb. 12 db-hoz):

6 ek csicseriborsóliszt

2 ek szezámos szendvicspor, vagy darált szezámmag
1 ek vegamix
1 tk H.só
víz
kókuszzsír



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...