Sütőtök-cékla-répa Provance-i módra

Mindig is vonzott a mediterrán konyha ízei, fűszerei. Mennyei illatok, ízek, színek, és meglepő könnyedség, ami jellemzi, egyszerűen rajongok érte! :) Ez az összhatás ihlette ezt a köretet, vagy akár főételt.
Bár inkább téli ételnek illik be a sütőtök melegítő hatása, és a cékla szezonja miatt, de akár egy hűvösebb nyári estén is megállja a helyét. A répa pedig örök, télen-nyáron befutó ;)

Elkészítése egyszerű, a répát és a sütőtököt karikákra, a céklát kockákra vágjuk, és vegyesen rétegezve elhelyezzük a kiolajozott tepsiben. Megszórjuk sóval, borssal, és rozmaring leveleket szórunk rá. A rozmaring ágait pedig ráhelyezzük a tetejére. Lefedve kb. fél órát pároljuk a 180 fokra előmelegített sütőben, majd levéve az alufóliát, tovább sütjük még egy fél órát.

Az utolsó 10 perc előtt kivesszük és meglocsoljuk mézzel, majd visszatoljuk a sütőbe. Ha minden megpuhult, akkor kész.



Attól ne lepődjünk meg, ha a végére mindennek piros színe lesz a céklától. Ha még sem szeretnénk, akkor érdemes külön választani a céklát a többi zöldségtől, így akkor élvezhetjük a narancs és a bordó szín árnyalatait a tányérunkon.



Mennyei étek! :) Akár rántott tofu mellé, akár sült hús mellé nagyon jó köret, de ha csak zöldség napot tartunk, akkor önálló fogásnak is kiváló!


Hozzávalók - 2-3 adaghoz:
kisebb sütőtök
3 szál répa
2 közepes méretű cékla
3-4 szál rozmaring ág
olívaolaj

bors
méz 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...