Avokádó-uborka turmix

Mmm..! Egy igazi kedvenc és egy igazi felüdülés! Legalábbis annak, aki szereti az avokádót. Igazából nem tudom mit nem lehet nem szeretni rajta, mert szinte semmi íze nincs, és mint egy kaméleon veszi át a vele társított ételek ízék. Nagyon jó krémes, és mindenek előtt tele van értékes vitaminokkal, ásványokkal.
Én imádom mindenféle elkészítésben, még akár magában is! 

A turmix elkészítése igen egyszerű. egy érett avokádót félbe vágunk, majd megtekerve ketté választjuk. Kivesszük a magját, és a puha húsát kanállal bele kaparjuk a turmix kehelybe. Hozzá adjuk a meghámozott (nem muszáj, ha tudjuk honnan van, vagy ha bírjuk a héját) kígyóuborka felét. Egy kisebb darab, kb. fél centi átmérőjű gyömbért reszelünk bele, plusz egy-két teáskanál citrom levet teszünk még hozzá. Annyi vízzel, amennyi kb. félig ellepi pépesre turmixoljuk. Megnézzük, hogy minden alkatrész egy masszává sikerült-e turmixolni. Ha találunk még benne darabokat, akkor még tovább turmixoljuk. Ezt követően felöntjük még vízzel, és egy rövid turmixolás után kész is vagyunk. Ha nem elég híg, akkor tehetünk bele vizet, az ízéből mit sem veszít.

Egy kis trükk, a kehelyből való maradék kiszedéséhez, ha már minden darabja kincs ;) pici vizet öntök a megmaradt "püréhez", és elkeverve könnyebben kiönthető a maradék.

Isteni finom! :)
Ja, és nagyon jó lúgosító ital!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...