Aki szereti a majonézt, ezt még jobban fogja, annyira finom! Egy hátránya van, pár napon belül (max. 3 nap) fogyasztandó, mert hamar savanyodik - sajnos. Felhasználása ugyanaz, mint a "normál" majonézé, öntetnek, krémekhez, mártogatósnak adva kiváló, mind állagban, mind ízében.
Az alap receptet Lénárd Gitta könyvében találtam, de picit átalakítva egy pikánsabb ízvilágot kaptunk, ami nagy sikert aratott eddig minden kóstolónál :)
Hozzávalók:
1 csésze kesudió
1 csésze bubimentes víz
1/2 citrom leve
1 tk méz vagy helyettesítője
1 tk (Himalája) só
1 tk őrölt fehér mustármag
1/4-1/2 kk őrölt fehér bors
A
kesudiót és a vizet turmixgépbe tesszük, és nagy fokozaton péppé,
jobban mondva szósszá turmixoljuk. Pár perc kell neki amíg krémes lesz,
ne legyünk elkeseredve, ha még darabos lenne. Ha elég krémes, akkor
beletesszük a többi hozzávalót, és ismét turmixoljuk még néhány
másodpercig. Majd kóstoljuk meg, és ha szükséges, akkor még fűszerezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése