Kesumajonéz, vagy kesudiószósz

Aki szereti a majonézt, ezt még jobban fogja, annyira finom! Egy hátránya van, pár napon belül (max. 3 nap) fogyasztandó, mert hamar savanyodik - sajnos. Felhasználása ugyanaz, mint a "normál" majonézé, öntetnek, krémekhez, mártogatósnak adva kiváló, mind állagban, mind ízében.

Az alap receptet Lénárd Gitta könyvében találtam, de picit átalakítva egy pikánsabb ízvilágot kaptunk, ami nagy sikert aratott eddig minden kóstolónál :)

Hozzávalók:
1 csésze kesudió
1 csésze bubimentes víz
1/2 citrom leve
1 tk méz vagy helyettesítője
1 tk (Himalája) só
 1 tk őrölt fehér mustármag
1/4-1/2 kk őrölt fehér bors


A kesudiót és a vizet turmixgépbe tesszük, és nagy fokozaton péppé, jobban mondva szósszá turmixoljuk. Pár perc kell neki amíg krémes lesz, ne legyünk elkeseredve, ha még darabos lenne. Ha elég krémes, akkor beletesszük a többi hozzávalót, és ismét turmixoljuk még néhány másodpercig. Majd kóstoljuk meg, és ha szükséges, akkor még fűszerezzük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...