Brokkoli krémleves

A recept maga nagyon egyszerű és isteni finom! Ami nekem még bejött benne, hogy nincs benne fokhagyma. Nem azért, mert nem szeretem a fokhagymát, hanem a brokkolival nekem nagyon erőteljes ízű lesz, vagyis felerősíti a brokkoli amúgy is intenzív ízét. Eddig akárhány receptet találtam a brokkolival kapcsolatban, mindegyikbe írják, de sikerült olyan krémlevest alkotni, ami megőrzi a brokkoli jellegzetes ízét, a répa által pedig kap egy kis pikáns édes ízt, ami kimondottan jót tesz neki, lágyítja.

Hozzávalók:
1/2 kg brokkoli
2 szál sárgarépa
1/2 tk só
víz
2 ek szeletelt mandula

Először is a pároló kosarat belehelyezzük az edénybe, annyi vizet öntünk alá, amíg az alját el nem éri, lefedjük az edényt, és feltesszük forrni.  A sárgarépákat meghámozzuk, megmossuk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk és beletesszük a már forró vizes pároló kosaras edénybe, és lefedjük. A brokkolit rózsákra szedjük, a torzsáját kisebb darabokra vágjuk, és a répákat követően kb. 10 perc múlva hozzárakjuk a répa kockákhoz párolni. 
Kb. 15-20 percig pároljuk a zöldségeket, amíg a répa meg nem puhul. A brokkoli elég hamar megpuhul, ezért is kell később hozzátenni a répához. Ha viszont sokáig pároljuk, akkor elveszti élénk zöld színét, ami már csak esztétikailag is kellemes látvány, nem csak élettanilag.

Vegyük ki a pároló kosárral együtt a zöldségeket az edényből, picit hagyjuk hűlni, majd tegyük vissza a megmaradt zöldséglébe és öntsük fel annyi meleg vízzel, amennyi ellepi és tegyük hozzá a sót. Botmixer segítségével pürésítsük, és már készen is van! Ha nagyon sűrű, akkor még tehetünk hozzá meleg vizet.

A mandulát egy száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára és tegyük a már tányérba mert leves tetejére.

Jó étvágyat! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...