Lúgosító, méregtelenítő ital

Sok helyen megtalálható ez az állítólag tengerentúlról érkezett recept, amit fogyókúrás, méregtelenítő italként ajánlanak: "4 nap alatt 3 kg mínusz" szlogennel. A hozzávalók alapján én inkább lúgosítónak nevezném, ami a folyamatokat tekintve eleve súly csökkenést eredményez (vagyis mindkét verzió megállja a helyét), mivel minden összetevője elősegíti a zsírbontást és a méregtelenítést:

kígyóuborka: vízhajtó
gyömbér: segíti az emésztést, jó hatással van a vérkeringésre
citrom: méregtelenít
menta: serkenti az anyagcserét, csökkenti az éhségérzetet


Nekem ez az ital adta meg a kezdő lökést a változásra, változtatásra, olyan hatásos volt!
Kávé sem kellett, és egész nap fitt voltam tőle. No, és ami igazi meglepetést okozott, hogy a dohányáru sem jutott eszembe, csak jóval ritkábban, vagyis valóban igaz, hogy a lúgos étrend által az ember lassan le is tudja tenni (még nem ittam eleget ;)).
Egyébként nyári üdítőként is teljesen megfelel az íze - csak lenne már nyár!
Fogyni fogytam, de szerintem nem csak ettől, hanem mert egy időben hagytam el a tehéntejet is, ami szintén felgyorsította az anyagcserét - pedig ez előtt sem voltak vele gondjaim.

Hozzávalók:
1 kígyóuborka
kb. 3-4 cm-es gyömbérgyökér
1 citrom
10-12 friss menta levél, vagy 2-3 filter mentatea
2 l szénsavmentes víz

Egy zárható két literes kancsóba szeleteljük fel az alaposan megmosott uborkát, és citromot héjastól, vágjuk két darabra gyömbérgyökeret, és tegyük bele a menta leveleket. Ha nincs, akkor a menta tea is megfelel (én azzal csináltam). A mennyiség az ízvilágunktól függ, én annyira nem rajongok érte, de így más alapanyagokkal együtt egész finom. 
Engedjük fel a kancsót kb. 2 liter vízzel, és tegyük a hűtőbe egy éjszakára, hogy összeérjenek az ízek.

Nagyon finom egyébként, és tényleg feldobja az ember napját. Nekem egy ilyen adag két napra elég volt, 2 dl-ként elkortyolgatva étkezés előtt - nem bírom a hideget, de nyáron tuti becsúszik a 2 liter is ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...