Sárgarépa krémleves

Ha ezt megkóstolod, tuti az egyik kedvenced lesz! Nálunk nagy családilag is sikert aratott, szóval nem árt nagyobb mennyiségben elkészíteni, mert egy tányérral kevés lesz belőle ;)
A megszokott sárgarépa krémleveshez egy paleo receptben találtam a keleties fűszerezést, amitől már nem annyira édes. Az így elkészített pirított kesudiótól pedig jobb ízű lesz a levesünk, mint a sima pirított tökmaggal, vagy mandulával.  


Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
1 nagyobb fej fehér saláta hagyma
1,5 l húsleves (paleo) vagy zöldségleves (lúgosító)
1 tk római kömény
1 tk őrölt gyömbér
1 tk kurkuma
só, ha nem elég
2 dl kókusztejszín (Cocomos)
kókuszzsír

Levesbetét:
egy csésze kesudió (kb. 10 dkg)
1 ek kókuszzsír
egy gerezd fokhagyma apróra vágva
csipet cukor (eritrit, xilit)
csipet cayenne bors

A hagymát apróra vágjuk, a répát kockákra vágjuk, és kókuszzsíron együtt megpirítjuk. Ha a hagyma már üvegesre pirult, akkor felöntjük a meleg leves lével, és addig főzzük, amíg a répa megpuhul. 

Közben elkészítjük a levesbetétet. Elég gyorsan kell csinálni, ne hogy oda égjen. Kókuszzsíron megpirítjuk a kesudiót, majd rászórjuk a fokhagymát, párszor forgatjuk, majd rászórjuk a cukrot, és a borsot. Párszor forgatjuk még, majd levesszük az edényt, nehogy oda kapjon.
Ebből is lehet nagyobb mennyiséget készíteni, mert magában is nagyon finom csemege :)

A megfőtt répát botmixerrel krémes állagúvá pürésítjük, beletesszük a fűszereket, majd beleöntjük a kókusztejszínt is, elkeverjük, pár percig még főzzük és készen is van, ez az isteni finom krémleves! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...