Pontypaprikás

Nem tudom ki hogy van vele, de nálam a hal jöhet minden mennyiségben és fajtában! :) 
A változatosság kedvéért és mert az íz már ott volt a számban, kezdtem hozzá ennek a pontypaprikásnak. Kerestem recepteket, de nem találtam semmi hasonlót, így neki láttam a saját recept megvalósításának. A hűtőben talált kincsekkel isteni finomat sikerült alkotni! :)


Hasonlóan más ételeknél, csinálunk egy pörkölt alapot, persze kicsit megbolondítva ;) 
Egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágtam, egy sárgarépát félbevágva felszeleteltem kb. fél centis darabokra. Mindezt kacsazsíron, és egy vékonyabb szelet csemege szalonnán megpirítottam. Mikor a hagyma kész, és a répa is engedett levet, akkor beleszórtam 2 púpos teáskanál piros por paprikát, és picit megpirítottam, majd ráraktam a halfiléket, és azokat is megpirítottam mindkét oldalán, majd felengedtem annyi vízzel, amennyi ellepte.
Sóztam, borsóztam, vegamixxel megszórtam, beleraktam a vékony szeletekre vágott paradicsomot, kis kockákra vágott kaliforniai paprikát. Került még bele egy szép zeller levél is, szárral együtt apróra vágva, és egy zöld csípős paprika vége (vagyis a csumája ;)), hogy pikánsabb legyen.
Lefedve kb. fél órát rotyogott, ennyi idő alatt a répa is megpuhul, a hal picit szétesik ugyan ennyitől, de így apróbb falatok lesznek.

A hal egy napot állt befűszerezve a hűtőben, ettől nagyon finom lesz, már kipróbáltuk párszor. Sokkal ízletesebb és puhább (?!) lesz, mintha frissen fűszerezve készítenénk belőle ételt. Ez vonatkozik a sima rántott halra is, nem csak a pontyra.

Hozzávalók:
4 db kb. 5*20-25 cm-es ponty filé
1 kisebb fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 vékony füstölt csemege szalonna
1 paradicsom
1/4 kaliforniai pirospaprika
1 szál zeller levél
2 tk piros porpaprika
1 tk só 
Házi Arany halfűszer (adalékmentes)
2 tk vegamix
bors
víz
Nagyon finom, érdemes kipróbálni ezt az egyébként paleo hal paprikást! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...