Zöldségpörkölt

Gondolom az nem újdonság senkinek, hogy zöldségekből is lehet pörköltet készíteni, nem csak húsból. Igaz a gomba pörkölt vagy a paprikás krumpli már jobban beivódott a köztudatba, de ugyanígy lehet más féle zöldségből, akár vegyesen is főzni. Pl. karfiol, cukkini, zöldbab, zöldborsó, stb.

Elkészítése hasonlóan pörköléssel készül, először a vörös vagy fehér hagymát apróra vágva, kókuszzsíron elkezdjük pirítani, és hozzáadjuk a kockákra vágott zöldségeket. Majd amikor már kiengedték a levüket, és van egy kis szószunk is, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és lefedve pároljuk tovább. Közben sózzuk, borsozzuk, esetleg extraként tehetünk bele vegamixet is. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk az apróra vágott zöld leveleket is, és megszórjuk piros por paprikával. Egyet még rotyogtatunk rajta, és kész.


Főtt barnarizssel, kölessel, (aki szereti, én nem találtam még meg vele az "összhangot") hajdinával is fogyaszthatja.

Hozzávalók:
1 kisebb fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 karalábé
1 szál petrezselyem gyökér
2 szál zellerlevél aprítva, szárral együtt, vagy 1 csokor petrezselyem
1 tk H.só
csipet színes bors
1 tk vegamix
2 tk piros por paprika
víz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...