Lekvárt ide, de gyorsan!

Ha friss, és finom lekvárt szeretnénk enni, vagy sütibe tenni, akkor legegyszerűbb, és leggyorsabb módja, ha aszalt gyümölcsökből készítjük el. Annyi a teendőnk csupán, hogy egy éjszakára beáztatjuk az aszalványokat, és másnap már készíthetjük is az édes étket!
Hűtőben eláll, bár az íze miatt nem kell hónapokat várni, hogy elfogyjon! ;) 

Hozzávalók: aszalt meggy, szilva, datolya, vörösáfonya, goji bogyó, stb. - eddig ezekből próbáltam, vegyesen, de a kapható aszalványok közül bármelyik felhasználható hozzá.
A mennyiségek és a fajták ízlés szerint keverhetőek, illetve variálhatóak. A beáztatott aszalványokat aprítóban, vagy turmixban krémes állagúra pürésítjük kb. annyi vízzel, amennyi ellepi.

Jut eszembe, még ugyan nem próbáltam, de szárított sárgabarackból is kifogom próbálni, szerintem szuper barack lekvárt lehet nyerni belőle!

Amit még nem említettem, de igen fontos, hogy az így készült lekvárhoz nem kell plusz cukor adalék, mert az már benne van az aszalványokban! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...