Karfiol rizs rántott cukkinivel, kesumajonézzel

Ildi barátnőm kóstoltatta meg velem először a karfiol rizst, addig csak olvastam róla, de most eljött a lehetőség, vagy inkább az ihlet, a saját elképzelés és recept megvalósítására. Meglepő módon kb. 10 perc alatt elkészül és meglepően finom! Egyáltalán nem érzik a karfiol erőteljes íze, és bátran társítható más főétellel.
A barátnőm egyébként tengeri hal darabokkal ízesítette a karfiolt, de úgy is nagyon jól megfértek egymással!


A rizshez a megmosott karfiol rózsákat aprítógépben egészen apróra daráljuk. Majd a felhevített kókuszzsíron megpirítjuk a petrezselyem zölddel együtt, és letakarjuk pár percre, közben azért kavargatjuk. Vizet nem kell hozzáadni, mert annyit, amennyi kell a ropogós "rizshez", pont ereszteni fog a karfiol. A fedőt levesszük, és még pirítjuk pár percig, de nem sokáig, hogy ne legyen belőle szétfőtt zöldség, hanem pergős maradjon, mint a rizs, és engedjen az erőteljes ízéből. Én mondjuk pont a nagyobb víz eresztés miatt nem tettem bele sót, így inkább utólag érdemes ízesíteni vele. Én mondjuk kihagytam, de amúgy sem vagyok egy nagy só-hívő, így mindenki a saját ízlése szerint szórja a fehér kristályokat ;)

A rántott cukkinihez a zöldséget meghámozzuk, és kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Besózva állni hagyjuk, amíg ki nem engedi a levét. Közben összekeverjük a panírhoz a palacsinta tésztát. A liszthez annyi vizet adunk, amennyire sűrű masszát nem kapunk. Tehetünk bele vegamixet, amitől pikánsabb lesz az íze. Hagyjuk kicsit dagadni a lisztet, kb. 15-20 percet. 
A lecsöpögtetett cukkiniket beleforgatjuk a tésztába, és forró kókuszzsíron kisütjük.

Majonézzel együtt nagyon finom ebéd sikeredett, ajánlom mindenkinek! :)



Hozzávalók - 2 adaghoz:

Rizs köret:
1/2 fej karfiol
1/2 csokor petrezselyem
kókuszzsír

Rántott főfogás:
2 cukkini
csicseriborsó liszt
víz
kókuszzsír
vegamix, H.só

Öntet: kesumajonéz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...