Nyári sláger: dinnyés vodka behűtve

Bár egyik étrend sem támogatja a szeszes italok, főleg nem az égetett szeszek fogyasztását, de szerintem néha egy kis kitérő nem árt (ha jobban belegondolunk, a szeszes italokat nem a húsokból, hanem a növényekből nyerik) ;) 
Ráadásul itt is csak a fantázia szab határt, hisz annyiféle  koktélt készíthetünk, ahányféle gyümölcs terem a Földön! 

Mivel friss, édes gyümölcsből készül, egyszerűen mennyei az íze, ez által tényleg a nyár eddigi nagy slágere lehet akár nálad is, vagy bármelyik kerti partin!

Ha valaki szereti a sárgadinnyét, és ne talán már kóstolt is az életmód váltás előtt vele ízesített italt, akkor ez a verzió még inkább tetszeni fog neki! Persze semmi plusz szeszfőzdei tudás vagy segédeszköz nem kell hozzá, elég egy jó érett sárgadinnye, egy kis vodka, és persze gépi segítségnek az egyik hű társunk a konyhában, a turmixgép.

A dinnyét kimagozzuk, és nagyobb darabokra vágva a turmix kehelybe tesszük. Kb. fele annyi vízzel felöntve teljesen leturmixoljuk, ha sűrű, adhatunk még hozzá pici vizet. Persze ne sokat, mert ha túl híg, akkor nem olyan élvezetes az íze. Ezt követően adjuk hozzá a vodkát, kinek milyen mértékben ;) Közben kóstolgatjuk, és ha valamelyik hozzávalót keveseljük, akkor pótoljunk utána. 
A tetején lévő hab idővel felszívódik, de ha elkeverjük teljesen jól iható, még ha picit sűrűbb is, mint pl. egy bolti gyümölcslé - elvégre ez "házi"!

Jól behűtve máris szürcsölhetjük akár szívószállal is, nem fog nagyon a fejünkbe szállni, mivel a gyümölcs és a víz visszafogja a "lovakat" :) Bár a mértékre most is figyeljünk, mert itatja magát, annyira istenien finom és persze jól esik egy meleg nap végén ;)

Ha bírja a turmixunk, akkor fel víz helyett tehetünk bele jégkockát és azzal turmixoljuk össze, így akkor jégkásaként is kanalazhatjuk akár.

Hozzávalók 2-3 pohárhoz:
1/2 közepes méretű sárgadinnye
kb. 1-1,5 dl víz
kb. 1 dl vodka (pl. Royal)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...