Rántott tofu

Ha hiányoznak a rántott ételek, akkor érdemes kipróbálni a tofut, ami hús helyett megállja a helyét a feltétek sorában. Mivel magában egy semleges ízű alapanyag, így fűszerezhetjük saját ízlésünk szerint. Ha hús helyett szeretnénk felhasználni, akkor érdemes sót és vegamixet használni a fűszerezéséhez. A fűszerezés történhet úgy is, hogy sütés előtt megszórjuk vele a felvágott tofu szeleteket, vagy a panírba keverjük a fűszereket.

A panír maga végtelenül egyszerű, sűrű palacsinta tésztát készítünk csicseriborsó liszt és víz keverékéből, amit állni hagyunk 15-20 percet a sütés előtt. Így a liszt kicsit megdagad, és sűrűbb lesz a tésztánk.

A tofu kockát kb. 6-8 mm-es szeletekre vágjuk, de ha kisebbeket szeretnénk, akkor el is felezhetjük őket, négyzet alakúra. Ha befűszerezzük, akkor hagyjuk állni legalább egy fél órát, hogy magába szívja az ízeket. Ha nem, akkor a fűszerezett panírba forgatjuk őket, és forró kókuszzsírban kisütjük mindkét oldalát, amíg szép pirosas barnák nem lesznek.

Nagyon jó magában is, de körettel együtt is, pl. főzelékekhez, párolt zöldségekhez. 

Kisebbik lányom nagy kedvence :) Mikor először csináltam, megkóstolta, és megkérdezte mennyit ehet belőle, és különben is, mikor csinálok legközelebb ilyen "grill sajtot". Mondtam neki, hogy ez nem grill sajt, hanem tofu, mire rávágta, őt az nem érdekli, mert neki ez nagyon ízlik :)


Hozzávalók 2 személyre:
1 kocka tofu (kb. 30 dkg)
H. só
vegamix
kókuszzsír

csicseriborsóliszt
víz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...