Ananász fagyi

Mi lehetne a nyár slágere, ha nem a fagyi! 
ám a megszokott ízek mellé, aki vállalkozó kedvű, készíthet más, nem a megszokott gyümölcsökből is fagyit otthon. Nekem az egyik ilyen kísérlet az ananász volt, amit megpróbáltam tejmentesen, a lúgosító és a paleolit étrendeknek megfelelő alapanyagokból elkészíteni. Igaz, ha sokáig van a fagyasztóban, akkor keményebb lesz a megszokott fagyi állaghoz képest, de az íze feledteti ezt az elhanyagolható tényt ;)

Elkészítése elég egyszerű, első körben a meghámozott ananászt turmixoljuk le, majd a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk, vagy egy külön edényben kikeverjük. Az így kapott krémet dobozba téve betesszük egy kis időre a fagyasztóba, és kb. 15-20 perc után máris fogyaszthatjuk.


A tápiókát a krémesség miatt tettem bele, hasonló fagyi receptek alapján, de ez esetben a vizet kellene elhagyni belőle, hogy a fagyasztás miatt ne legyen annyira kemény, ha nem fogyasztjuk el azonnal.


Aki szeretné a nyers étrend szerint, annak elég a leturmixolt ananászt lefagyasztania, de nem sok időre, csak épp amíg "megköt". Bár így elég harsányan érzik az ananász íze, de egy kis banán enyhít rajta.

Hozzávalók:
fél ananász
2 dl kókuszkrém (Cocomos)
1 dl víz
2 tk tápióka keményítő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...