Kis kilengés és gyengeség... a Camembert mártogatós... ;)

Bár egyik étrend sem támogatja, max a hozzávalókat ;) de nem bírtam kihagyni a sorból, annyira finom és annyira eteti magát! :) Eddig minden vendég, aki kóstolta emlegeti!


Ehhez a finom kis mártogatóshoz nem kell más, mint egy jó kis Camembert sajt, amit a felhasználás előtt pár órával vegyünk ki a hűtőből, hogy picit felmelegedjen, és a töltelék is átjárja. A töltelékhez először is keresztben vágjuk be, és a bevágásba apróra vágott fokhagymát, és apróbb darabokra tört diót tegyünk. 

Fogyasztás előtt kb. 15 perccel melegítsünk fel egy vas platnit vagy vas serpenyőt a tűzhelyen, és tegyük rá a sajtokat. Kis hőfokon addig "főzzük - süssük", amíg a mélyedés szó szerint ki nem púposodik, és ki nem nyílik, mint valami egy vulkán kürtője. Ekkor már le is vehetjük, mert kész! :)

Ekkor jön a mártogatós része, amihez pirítós, vagy száraz aszalt kenyér, kréker, stb. dukál, vagyis olyan keményebb állagú kenyér féle, ami nem puha, vagy nem puhul meg pillanatok alatt a meleg, folyós sajtban.

A fokhagyma és a dió keveréke isteni ízt ad neki, de akár megbolondíthatjuk pici csípőssel is!
Érdemes kipróbálni, a gyerekek is imádni fogják, a felnőttek pedig kis fehérborral is párosíthatják ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...