Guacamole - avokádó krém

Sok féle verziója van a guacamole-nak, ami egyébként egy azték eredetű, mexikói előétel, és tortilla chipszhez mártogatós fűszeres avokádókrém. Ennek ellenére elég sok verziója előfordul, bár vannak alapok, amik biztosan megtalálhatóak mindegyik verzióban: avokádó, hagyma, lime, paradicsom, de ahány ház és ízlés, annyi szokás és íz ;)


Innen elindulva sikerült egy család kedvenc guacamole-t alkotni, Juc módra :)
Ami nekem alapként beugrott hozzá illő ízként, a kaliforniai paprika, és az uborka, az avokádó és a hagyma mellé. Az előkészített alapanyagokat turmixkehelybe téve pici vízzel ha kell, krémesre turmixoljuk. Kóstolást követően ha kell még bele valami fűszer, amit még hiányolunk, nyugodtan tegyük bele.
Behűtve tálaljuk, és ne aggódjunk, a siker nem fog elmaradni, plusz mindhárom étrendnek megfelelő ételt kapunk ;) 

Hozzávalók:
1 érett avokádó
1/2 kígyóuborka
1 lime leve
1 gerezd fokhagyma reszelve
1/2 fej fehér salátahagyma reszelve
1 kisebb piros kaliforniai paprika
1 ek friss petrezselyem zöld apróra vágva
H. só
víz

Nagyon friss, picit csípős krém született, ami pirítósra, tönkölykenyérre kenve is isteni finom, ahogy mondani szokták, "eteti magát". A lányaim vegyes csírával megszórva ették, és igazuk volt, illik hozzá :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...