Mandulás bonbon

Isteni finom édességet kaphatunk a mandulatejből megmaradt száraz anyagból, némi hozzávalóval. Elkészítéséhez kivételesen nem kell turmixgép, csak némi fantázia ;)


A mandula őrlemény, ha épp előtte szűrtök le a mandula tejet, akkor még tartalmaz annyi nedvességet, ami elég a kis golyócskák elkészítéséhez. Ha már száraz, akkor vagy valamilyen magtejjel, vagy esetleg gabonatejjel, éa ha más nincs, akkor pici vízzel, áztassuk be, hogy a kellően gyúrható állaga legyen.
Ezután adjuk hozzá cukrot, és a száraz hozzávalókat, mint kakaópor, fahéj. A cukroknál a karamellesebb íz kedvéért én a kókuszvirágcukrot használtam. A masszából gombócokat formálunk, amiket meghempergetünk kakaóporban, és kis bonbonos papír kosarakba tesszük. 
Fogyasztásig érdemes hűtőben tartani, hogy ne olvadjon meg a kakaópor túlságosan.

Az alapmassza tovább fejleszthető egy kis mákkal, kókuszreszelékkel, aszalt áfonyával, meggyel, de akár idény gyümölcsökkel is kipróbálhatjuk. 
A mandula helyett darált dióból, mogyoróból is készíthetjük, a hatás nem marad el, ráadásul elég kiadós! :)

Hozzávalók:
mandula dara
édesítő (kókuszvirágcukor, nádcukor, eritrit)
kakaópor
fahéj




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...