Kedvenc csokis turmix

Na, ezzel meg lehet győzni mindenkit, a gyerekeket főleg! Nagyon finom és tele van energiával. A benne lévő kakaópor kávé helyett is élénkít, és vidám napunk lesz tőle :)
Ha valaki szereti a sima, tejjel készült banán turmixot, akkor ezt is imádni fogja. Egyáltalán nem hiányzik belőle a tej, és nélküle is laktató.


Némi előkészület kell hozzá előző este, vagy pár órával az elkészítése előtt. Tegyünk egy kis tálba 1-1 ek aszalt vörös áfonyát, goji bogyót, és az édes ízek mellé aszalt meggyet. Öntsünk rájuk annyi vizet, amennyi ellepi, és hagyjuk őket puhulni pár órát. Ha valaki szeretné még édesebbé tenni az élményt, akkor tehet bele datolyát is.

Az alapot a banán adja, kisebb darabokra törve beletesszük a turmix kelyhébe. Majd ezt követik a már megpuhult aszalt gyümölcsök, az áztató lével együtt, hisz abban is vannak értékes anyagok ;) Majd jöhet egy tk (Holland) kakaópor, ha lehet a 20-22%-os kakaóvaj tartalmúból. Én szoktam beletenni egy kisebb darab gyömbér gyökeret lereszelve, összeérve észre sem lehet venni, hogy van benne, ellenben nagyon jó immunerősítő, és persze ő is élénkítő hatású. 
Annyi vizet öntsünk a turmix kehelybe, ami majdnem ellepi a gyümölcsöket, és gomb bekapcs! Ha péppé turmixoltuk, akkor öntsünk még hozzá vizet, én a szokásos 7-7,5 dl mércéig szoktam önteni ehhez a mennyiséghez. Így iható, ám krémes innivalót kapunk.

Hozzávalók:
3 kisebb, vagy 2 nagyobb banán
1-1 ek aszalt vörös áfonya, goji bogyó, meggy
1 tk kakaópor
1 kk reszelt gyömbér (elhagyható)
víz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...