Mangós-kelkáposztás zöld turmix

Első hallásra furcsán hangzik, és némiképp bizarul néz ki, de itt érvényes a mondás: "csukd be szemed, nyisd ki szád, adok bele cukorkát!" Ha megkóstolod, csak cuppogsz, és szó szerint itatja magát ;)
Mindez mellett tele van mindenféle vitaminnal, köszönhetően a kelkáposztának is. A mangótól pedig nagyon selymes lesz az állaga, no és kap egy kis egzotikus hangulatot.
Érdemes kipróbálni, csak ajánlani tudom reggeli italként!

Hozzávalók:
3-4 db minél zöldebb kelkáposzta (külső) levél
1 érett mangó
1 nagyobb mandarin gerezdekre szedve
1 narancs kifacsart leve
kb. fél centi reszelt gyömbér
1 tk citromlé
víz

Először a szilárd alapanyagokat teszem a turmix kelyhébe, a kelkáposzta leveleket is kisebb darabokra vágom, és pici vízzel legnagyobb fokozaton pépes állagúra turmixolom. Ha a káposzta levelek nem mentek még szét, akkor még tovább turmixolom, több menetben. szükség esetén tehetünk hozzá még vizet, ha a nagyon sűrű és a gép erőlködne.
A teljesen leturmixolt világos zöld masszához annyi vizet adok, hogy elérje a kehely 700 ml-es jelölését, és még egy rövid turmix, és már kész is van!

Ha nagyon éreznénk, és zavar minket a káposzta íze, akkor tegyünk bele több narancsot, vagy mandarint.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...