Palacsinta 1.

Sokak kedvence, és egy örök sláger a palacsinta :) Az alábbi recept tej nélkül készült, paleo alapanyagokból. A kikevert tésztának finom marcipán illata van, ami a kész palacsintán már nem annyira intenzív, viszont annyira kiérződik a mandula és a kókusz, hogy akár magában is ehető, édes tésztát kapunk. Picit sűrűbb a tésztája, és vastagabb is lesz kisütve, legalábbis én nem mertem vékonyabbra sütni, mert megfordítani nehezebb, mint a hagyományos palacsintát, lágyabb a tésztája. 

Az alábbi mennyiségből így nekem 10 db kb. 15 cm átmérőjű palacsinta készült, de ha valaki bátrabb, és megpróbál vékonyabbakat sütni, akkor ennél több is lehet, vagy nagyobb serpenyőben elosztva, vékonyabbakat. A magtejtől szép barnás-sárgás lett foltos lett, mint a szokásos palacsinta.


A kész palacsinta leginkább (áfonya) lekvárral ízlett, "cukrozott" kakaóporral nekem kissé száraz volt. Még a túrós változatot terveztem kipróbálni, de majd legközelebb. Egyébként két féle túró töltelékben gondolkozom: totu és tofu. A totu paleo túróként ismert, főtt tojásfehérje, míg a tofu szójatúróként népszerű, a lúgosító étrendben.

Akkor lássuk a hozzávalókat:
3 tojás
2 ek kókuszliszt
4 ek mandulaliszt
1/2 tk szódabikarbóna
1/4 tk H.só
1 tk olvasztott kókuszzsír
kb. 2 dl víz
kb. 1/2 dl magtej (kókusz, mandula, stb.) elhagyható

A hozzávalókat összekeverjük, majd palacsintasütőben pici kókuszzsírral kisütjük. 
Egyébként a tészta jellegéből kiindulva, akár gofri sütővel is próbálkozhatunk, nekem inkább ahhoz hasonlít, mert vastagabb, puha, és édeskés ízű.

Nagyon finom, érdemes kipróbálni! :)

 Még lesznek változatok, nem csak paleo, hanem lúgosító változatban. A nyers konyhában a lenmag kenyér szolgál alapul a palacsintának, csak mielőtt megszáradna, formára tekerjük, és ebbe töltjük a zöldséges, gyümölcsös, kakaós-banános tölteléket, vagy még félig "nyersen" töltjük meg, és fogyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...