Szójapörkölt

A hétvégén megmaradt grillezett tofu adta az ötletet, hogy lehetne felhasználni a már megpirított tofu szeleteket. Egy két hozzávalóval igazán finom lúgosító pörköltet sikerült kreálni :)


Az alapok hasonlóak, mint a pörkölt esetében, csak kicsit más alapanyagokat használtam. Elsőként kókuszzsíron megpirítottam az apróra vágott vöröshagymát a kockákra vágott sárgarépával. Majd mikor a hagyma övegesre pirult, hozzáadtam a dudvára vágott zellerszárat, és levelet. Mikor picit megfonnyadt, hozzáadtam a kockákra vágott tofut és együtt pirítom még pár percig. Közben hozzáadom a sót, és a borsot. Majd felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, és tovább ízesítem vegamixxel, és Édes Annával. 


 Mikor felforr, és fő, adom hozzá a piros paprikát - bár eredetileg akkor kell, amikor még "szárazon" pirítjuk a hozzávalókat, de nem akartam kesernyéssé tenni, illetve megbarnítani a porpaprikát.
Főztem kb. fél órát, és a forró léből kivéve pár kanállal összekevertem a csicseriborsó lisztet, és ráöntöttem a pörköltre. Ezzel kicsit sűrűbb lett, olyan szószos. Még főztem együtt kb. negyedórát, és lám elkészült az újabb finomság!

A főkóstolók szerint is finom lett, érdemes kipróbálni és hagyni magunkat meglepni az új ízekkel. Köretnek főtt barnarizst is tálalhatunk mellé, de akár magában is ehető.



Hozzávalók 2 adaghoz:

kb. 1,5 kocka vegyes tofu (natúr, füstölt) grillezve, vagy külön megpirítva
fél fej vöröshagyma
3 kisebb sárgarépa
2-3 zellerszár levelekkel
1 tk H.só
2 tk vegamix
2 tk Édes Anna
őrölt színes bors
2 tk csicseriborsóliszt
2-3 tk piros porpaprika

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...