Itt van végre a nyár, és végre a lecsó szezon! Aki szereti a
lecsót, annak szinte nincs olyan verzió, ami nem ízlene, mert a lecsó
kimondottan az az étel, amire azt mondjuk: „Ahány ház, annyi szokás”. Ez a
verzió szinte egy alap, amiben az alapanyagok térnek el a hagyományostól, no
nem az alap paprika-paradicsom, hanem pl. a zsiradék. Vannak benne plusz
zöldségek, amiktől még pikánsabb és új ízeket kapunk.
Hozzávalók (2-3 adag):
egy fej vöröshagyma, vagy fehér hagyma
egy szál sárgarépa
3-4 lecsó paprika
5-6 paradicsom
2 bébi cukkini, vagy egy nagyobb, de lehet kicsi főzőtök is
1-2 zeller zöld levele, szárral együtt
kókuszzsír
só, bors, paprika
Az apróra vágott hagymát, és a felkockázott, vagy fél karikára
vágott sárgarépát a kókuszzsíron megpirítjuk. Imádom a sárgarépa és a hagyma íz
keverékét, a répa enyhíti a hagyma csípős és harsogó ízét, együtt pedig egy
nagyon jó alapot adnak szinte minden ételnek. Ha már a répa sarkai kerekednek,
akkor hozzá adjuk a csíkokra vágott paprikát, majd pár perc múlva pedig a
kockára vágott tökfélét. Ha már picit megfonnyadt a paprika, akkor rakjuk bele
a 4-6 szeletre vágott paradicsomokat, és a zeller zöldet. Sózzuk, borsozzuk, és
kb. 10-15 percig lefedve pároljuk, amíg a paradicsom is ki nem ereszti a levét.
Majd a végén beletesszük a piros por paprikát, és 1-2 perc után el is készült
az ínycsiklandozó lecsónk :)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése